home

“Van harte welkom bij de “Fiets4daagse Dwingeloo 2019”

Op dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus 2019  kunt u
meedoen met de Fiets4Daagse van Dwingeloo.

U kunt inschrijven voor 25/30, 40/45 of 60 km.
De start en finish vinden plaats:
Dorpshuis Over-Entinghe, Entingheweg 13, 7991 CB Dwingeloo,
telefoon: 0521595300.
Hier kunt u op uw gemak vooraf en na afloop genieten van een kop koffie of thee, een hapje en een drankje en heel veel gezelligheid. Desgewenst kunt u hier ook uw fiets stallen voor de volgende dag.

Er kan gestart worden tussen 09.00 en 12.00 uur,
de finish is uiterlijk om 16.30 uur.

IMGL5329

Dwingeloo en omgeving                                                                  

impressie

impressie


Dwingeloo ligt te midden van twee nationale parken het “Dwingelerveld” en het “Drents-Friese Wold. Fietsen in de directe omgeving van Dwingeloo betekent kennismaken met fraaie natuur,  cultuur en heel veel kilometers mooie fietspaden. U fietst door gezellige en rustieke brinkdorpen, door bos en hei, langs essen en beekdalen.
Dwingeloo is een van de mooiste en gezelligste dorpen van Drenthe met zijn bijzondere Siepeltoren, zijn zeer fraaie authentieke brink en zijn vele terrasjes. Het is ook nog eens het groenste dorp van Europa, sinds het met goud bekroond werd in de groencompetitie van Entente Florale 2012-2013.
Onderweg
Alle ingrediënten voor vier dagen fietsplezier zijn dus voor handen. U kunt per dag beslissen of u 25, 40 of 60 km fietst. De routes zijn aangegeven met pijlen, maar u krijgt ook een routebeschrijving mee met allerlei weetjes voor onderweg. Alleen de extra lus voor 60 km wordt niet bepijld. Deze moet aan de hand van een route beschrijving worden gefietst.

U vindt op uw route enkele stempelposten, waarvan eentje tevens EHBO-post is. Waar nodig zijn op drukke kruisingen verkeersbegeleiders aanwezig. Een mobiel team kan bij pech onderweg kleine reparaties verrichten of zorgen dat u veilig weer in OverEntinghe terug komt.

Wij wensen u vier heel prettige fietsdagen,

De organisatie van Fiets4daagse-Dwingeloo.

IMGL5376

 e.mail: info@fiets4daagse-dwingeloo.nl